20 jaar geleden is Sil’s Home ontstaan bij Agaath haar ouders in de garage. Vanaf het begin was Sil’s home “Oars as oars” en terwijl in die tijd grenen erg hip was stak Agaath de grenen meubels al in een nieuw en verfrissend jasje. Agaath vond het prachtig om meubels te pimpen en van iets ouds weer iets nieuws te maken. De combinatie van oud met nieuw loopt als een rode draad door de hele ontwikkeling van Sil’s home en dat is ook de reden dat iedereen zich op zijn plek voelt bij Sil’s home.

Agaath haar ouders gingen verhuizen naar een oude meelfabriek in Donkerbroek. Dit is een familiepand en op deze wijze kon de winkel eigenlijk steeds een beetje meegroeien met de ontwikkeling van Sil’s Home wat inmiddels uitgegroeid is tot meer dan 2000m2 woonplezier.

Er werden niet alleen zelf gemaakte creaties ten toon gesteld maar er werden beurzen bezocht en tripjes naar het buitenland gemaakt om de juiste inkopen te doen en inmiddels heeft Sil’s home een breed netwerk opgebouwd met contacten all over the world.

Agaath heeft een speciale band met haar moeder en zij werd ook altijd bij de inkoop en de winkel betrokken. Sinds haar moeder niet meer werkzaam is in het transportbedrijf van Agaath haar broer is ze full time aanwezig bij Sil’s home en dat maakt het erg gezellig. Ze kunnen goed samenwerken, houden elkaar scherp maar hebben bovendien erg veel lol samen.

Sil’s home is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip. De winkel wordt regelmatig gebruikt voor bruidsreportages of als filmset. Daarnaast schrijft Agaath al 10 jaar artikelen voor de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden.

Agaath hoopt haar levenswerk nog jaren met veel passie te mogen doen…